Bredaseweg 321

Frans Kerstens is samen met zijn broer Leon sinds 1934 eigenaar van de wijnhandel André Kerstens, de firma die in 1880 is opgericht. Vier jaar later bouwt hij samen met architect Jan Frederik van Erven-Dorens (1904-1994) uit deze villa, in een nieuw-historiserende stijl, ook wel Gooise landhuisstijl genoemd. Deze architect heeft met name in Laren, waar ook een plein naar hem genoemd is, veel landhuizen gebouwd.

In de gevel die in baksteen en vakwerk-planken is opgetrokken valt het sobere materiaalgebruik op: blank gelakt hout gecombineerd met blank glas-in-lood.

De villa was royaal ingedeeld. Onder het schilddak van de zolderverdieping was er naast de ruimte voor zolderberging  ook plaats ingeruimd voor twee dienstbodeslaapkamers, twee logeerkamers en een badkamer. Daaronder, op de tweede bouwlaag, bevonden zich naast de ouderslaapkamer en royale badkamer nog drie andere slaapkamers  waarvan er een voor de kinderjuffrouw bestemd was. De ruimte achter de erker in de voorgevel was ingericht als kinderkamer en ruimte in de toren als boudoir. Op de begane grond trof je naast keuken en hal  de ontvangstruimte, de herenkamer, de eetzaal en de kindereetkamer aan. Kortom, een huis rijk aan ruimte.

Over het monument

Bredaseweg 321
5037 LB  Tilburg