Cinecitta
Het rijksmonument WillemII-straat 29 is in twee fases gebouwd voor de Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards. Architect Edouard Fremau ontwierp in 1876 de concertzaal en in 1877 de sociëteit aan de voorkant.
De sociëteit bestaat uit twee bouwlagen met een kelder- en zolderverdieping. De symmetrische voorgevel heeft 5 traveeën. Ze hebben geprofileerde stuclijsten en zijn afgezet door stucpilasters. De kelder heeft ventilatieopeningen in de plint. In de rechtertravee is de oorspronkelijke ingang met hardstenen bordes en drie traptreden. Op de verdieping bevind zich over 3 traveeën breed het balkon met gietijzeren balustraden met florale motieven. De kroonlijst is zwaar bewerkt. De achterbouw, schouwburg/concertzaal/filmzaal is drie traveeën breed en zes diep. Dit gebouw verving 'De Oude Comedie', die in 1869 plaats moest maken voor de aanleg van de Comediestraat (sinds 1881 Willem II-straat genoemd). Hier werd zang- en amateurtoneelkunst beoefend.
De laatste tientallen jaren was het in gebruik als bioscoop, respectievelijk Willem II-theater, Nieuwe Bioscoop, Cinema Royal, Ambassade, Camera 1 en Camera 2. Onderzoeker Berry van Oudheusden heeft ontdekt dat er ook al in 1916 een bioscoop in zat, ook gebruikt door rondreizende bioscopen. Ook is de zaal toen gebruikt voor de presentatie van nieuwigheden zoals grammofoon, koken op gas en werking van röntgen. Sinds 2014 is er Cinecitta in gevestigd, na een lange restauratie met tegenslagen. In 2020 werd het pand opnieuw verbouwd en uitgebreid.