Kapel Ursulinen
In de Elzenstraat is achter een rolhek een pareltje verborgen, de Ursulinenkapel, rijksmonument. De kapel is in 1903 gebouwd in een neogotische stijl naar een ontwerp van architect W.J.A. Bouman.
Deze driebeukige kapel heeft een drie traveeën lang middenschip onder een zadeldak dat gedekt is met leien. De korte transeptarmen onder zadeldak zijn recht gesloten. Er is een driezijdig gesloten koor, één travee diep. De achtkantige klokkentoren op de viering wordt bekroond door een spits met kruis en haan. De ramen hebben spitsbogen. Per travee zien we één luchtboog, uitgevoerd in baksteen met afdekplaat. De voorgevel laat de driedeling van de kapel duidelijk zien. Het middenschip is veel hoger opgetrokken dan de zijbeuken. Op de begane grond is in het midden een brede deur aangebracht met tripletvormig bovenlicht. De topgevels zijn versierd met in het metselwerk verwerkte kruizen.
In het interieur heeft de kapel bakstenen kruis- en stergewelven. Die zijn van rijk versierde sluitstenen voorzien, telkens net weer even anders. Prachtige zwarte pilaren, elk uit één stuk, van labradorgraniet gemaakt; die moeten heel duur geweest zijn. Mooie glas-in-loodramen completeren dit interieur. De oude biechtstoel is inwendig smaakvol verbouwd tot toilet. De orde der Ursulinen, gesticht in 1535, is in 1838 naar Nederland gekomen en heeft zich in 1903 in Tilburg gevestigd. In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd de gemeente eigenaar van de kapel. In 1998 kocht Mark Hasperhoven deze kapel voor eigen bewoning. De goed onderhouden kapel wordt voor bijzondere gelegenheden verhuurd.