Klooster Rooi Harten
Rijksmonument tussen 1896 en 1899 gebouwd naar een ontwerp van de architecten H. en A.G. de Beer. Vertoont elementen van neogotiek en chaletstijl. Het werd ook wel het Missiehuis genoemd; van hier uit gingen de missionarissen naar hun missiegebieden overal in de wereld.
Het is een hoog tweelaags gebouw met souterrain en groot leien dak met dakkapellen. Het is opgetrokken uit rode baksteen. De gevel is horizontaal geleed door stroken siermetselwerk en verticaal geleed door twee hoekrisalieten. De hoofdingang bevindt zich in de verhoogde middenrisaliet. Deze bouwmassa steekt boven het dak uit en heeft zelf een betimmerde topgevel met leien wolfsdak. Onder die topgevel in de spitsboog een natuursteen hoog reliëf gemaakt door L. Petit en T. van Eindhoven.
Dit ontwerp van F. de Beer werd in 1933 onthuld toen de kloosterorde MSC, opgericht in 1854 in Frankrijk, 50 jaar in Tilburg gevestigd was. Boven de monumentale voordeur is een glas-in-loodraam met in het midden een rood hart. Recent is het hoofdgebouw gerestaureerd. Daarin zitten nu allerlei bedrijfjes en restaurant Monarh. De kapel is later gebouwd. De zijvleugels uit de jaren '30 en '50 (geen monument) zijn gesloopt. De stallen zijn wel opgeknapt door een vijftal kopers. Ook van de voormalige drukkerij is een woning gemaakt. Intussen is er veel nieuwbouw bijgebouwd op deze bijzondere locatie.