Noordstraat 88-92
Deze drie woningen van rond 1903 van architect Jos. Donders zijn een gaaf voorbeeld van overgangsarchitectuur met elementen van neorenaissance en art-nouveaux. Het symmetrisch bouwblok is een gemeentelijk monument.
De woningen zijn direct aan de straat gelegen en beide buitenste woningen zijn ten opzichte van elkaar gespiegeld. Die woningen hebben puntgevels, de middelste heeft een trapgevel. Woorden schieten te kort om de rijkdom van deze gevels goed te beschrijven. Onder de buitenste puntgevels op de tweede bouwlaag taps naar voren toelopende erkers met platte daken. Deze vormen zo balkons die afgezet zijn met houten hekwerken en bereikbaar zijn via vleugeldeuren.
De panden zijn bereikbaar via een bijzondere portiek, dat via een hardstenen trapje toegang geeft. Het heeft een bakstenen drieluik met glas-in-lood vulling op een hardstenen balk. Huisnummer 88 heeft nog originele details in het interieur o.a. stucwerk in de gang en hal en een monumentale trap. In 1977 is dit pand weer geschikt gemaakt voor bewoning nadat het daarvoor een bedrijfsruimte was. Dit bouwblok is gebouwd in opdracht van de aannemers Hermanus en Adrianus Weijers, die de panden ook zelf bouwden en bewoonden. Het middelste pand werd bewoond door wollenstoffenfabrikant F. van Spaendonck en later door wollenstoffenfabrikant P. Donders.