Studentenkerk Maranatha

Deze kerk dateert uit 1966, een ontwerp van Jos. Bedaux i.s.m. Jan van Poppel. Het complex omvat een kerk, gesprekscentrum, pastorie en twee binnenhoven.

Een langgerekte gevel met onderdoorgang naar een openbare binnenhof, waaraan de entrees van pastorie en kerk zijn gelegen. Links de gelijksvloerse pastorie en rechts de kerk die gedeeltelijk onder het maaiveld  ligt. Betonnen traptreden, afgedekt met houten planken, fungeren als tribune. Het sobere interieur van de kerk heeft grijs geschilderde wanden en betontegels op de vloer. Boven het altaar is een betonnen sheddak aangebracht met ronde bovenlichten. Achter het altaar een grote glazen pui die zijn daglicht haalt uit een nog grotere koekoek.

Het gesprekscentrum heeft een nieuwe pui gekregen en de ruimte daarachter ademt door een andere inrichting niet meer de serene sfeer van vroeger. Een houten schuurtje in de zuidoost-hoek van de patio is een later aangebrachte nooduitgang. De eerste steen werd gelegd door president-curator Paul van Boven. Van Boven zou een paar jaar later tijdens de studentenopstand meer bekendheid krijgen. ‘Van Boven naar Beneden’ was toen de leus. Kerk en pastorie worden goed onderhouden en zijn gemeentelijke monumenten.

Over het monument

Professor Cobbenhagenlaan 17-19
5037 DA & 5037 DB  Tilburg